Tuesday, December 29, 2009

~LeGa~

Tiap2 sem, masalah yg sama b'ulang2...
Kdg2 sakit kepala gak nk memikirkannya....
Tp...nk buat mcm mne,
Nak tak nak kne buat jgk...

Mmndgkn semalam Iera n Aini dh tinggalkan memo
kat notis board lecurer tu
psl nk mintak dftr scr manual disbbkn dlm sistem dh penuh...
so, kami pergilah ke kls etika tu.
Siap stay kt dlm kls tu n dgr ape yg lecturer ajr...

Lps abis kls, Iera n Aini ke blk lecturer
Nk bg tau psl dh tinggalkan notis
dan nak dftr scr manual.
Igtkan dpt lah, psl skrg dh thn akhir...
Tp, rupe2nye xdpt, psl kls tu kecik je
Lecturer tu ckp klu sblm nie dia xkshlah
psl kls buat kat dewan kuliah
Dan, dia cdgkan kami mintak dgn lecturer lain
yg buat kls kat dewan kuliah

So, kami ikutlah cdgn lecturer tu...
G kat dpn bilik lec yg sorang lagi...
Kami bncg2 kjp
Tgh kami bincang tu lec tu pun lalu n msk ke bilik dia.
Blom smpt kami g blk lecturer tu...
Lecturer tu dah keluar...

So, kami amek inisiatif lain
Try nk amek subjek lain...
Amek subjek major (Keusahawanan) yg x clash dgn jadual kami
so, kami naik ke tingkat 6 nk tgk nama lecturer
ps2 trn balik ke tgkt 4 nk tgk no bilik lecturer yg ajr sbjk Keusahawanan tu.

Sampai2 je kat dpt bilik lec tu... terpampang kat notis board lec tu...
Pendaftaran Kelas Keusahawanan tlh ditutup
Haiya, pnt je.
Mmg dh jelas lah yg lecturer tu xnk layan sebarang p'mintaan pelajar yg nk mintak msk kls tu scr manual.
Terpaksalah kami blk dlm keadaan hampa.

Kebanyakan kls lain yg kami xambik lgi n xclash dgn jadual mmg dh full
Yg x full plk, mmg clash dgn jadual kami...
Mmg problem...
Klu xamek 1subjek lgi...
Mmg berat lah kami nk kne amek sem dpn nnt...
Pening2...

Last2, lps maghrib tdi...
Iera try bkak SMPWEB nk tgk klu2 ade sbjk yg blh didaftar...
Alhamdulillah, subjek Keusahawanan ade 1kosong...
Iera trs dftr sbjk tu gne System
Tp...Iera xdpt lah nk dftrkn utk Aini 1x psl mmg kebetulan 1 je yg kosong
Aini....sori byk2 ek...




1 comment:

dasar dasar ilmu agama islam said...

assalamu'alaikum, coba lihat-lihat blog kamu nih...,
oiya aku sudah follow d blog kamu, jangan lupa follow balik blog aku yah :)