Tuesday, July 20, 2010

Cinta Kau & Aku


Assalamualaikum semua. Apa khabar? Harap-harap semua sihat. Erm... Hari ni Iera nak jawab tag yang dah berbulan-bulan Iera peram dalam draft nie. (4 bulan lebih dah rupanya). Ingatkan dah lama peram...keluar jugak jawapannya. Hehe. Rupa-rupanya perlu jawab jugak. Pape pon...terima kasih kepada Ijai pasal tag Iera. Mintak maaf banyak-banyak...pasal hari nie baru Iera jawab tag nie. Iera akan cuba menjawab sejujur yang boleh.

1) siapakah diri anda di rumah?
Kak Ngah.
Anak kepada mama & abah


2) siapakah diri anda di samping rakan?
Kawan yang rapat panggil Iera.
Kawan-kawan sekolah dan tak berapa nak rapat panggil zira
Kalau dengan kawan rapat...dia takkan cakap Iera nie pendiam.
Kalau dengan kawan yang tak berapa rapat, mesti dia cakap Iera nie pendiam.

3) 5 benda yang anda idamkan tetapi belum tercapai.
~Teringin nak melancong ke Switzerland pasal orang cakap pemandangan kat situ sangat cantik.
~Teringin nak ada rumah yang dikelilingi taman.


4) siapakah nama pasangan anda.
'Mr. H'

5) ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda.
~Ske sangat bila dia nak pujuk Iera cakap "Sayang, tengok abg nie...." 
~Berani coz dia berani 'lamar' Iera walaupun Iera nie jenis low profile.
~Caring.


6) bila tarikh anda couple?
Ntah la...xigt. Hehe. Akhir bln 4 Iera bg keputusan pd dia.
But 1st time jumpa sebagai couple mase birthday Iera, 9 Mei.
So, bolehlah dianggap 9 Mei tu tarikh 'officially' kami couple... (Boleh tak mcm tu?...hehe)

7) apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
Erm....bila dia jarang mesej dan call. Rasa macam tak dipedulikan.
Kadang-kadang ada jugak terdetik macam nak clash....
Tapi...tak boleh jugak. Coz...jauh di sudut hati, Iera tau dia
sayang dan cinta Iera.


8) lagu tema cinta anda.
Ntah la...tak pernah pulak fikir apa lagu tema cinta kami nie. 
Banyak lagu yang pernah dia nyanyikan utk Iera dalam phone.
  Tapi....
 dia pernah nyanyikan lagu nie masa karaoke... Best suara dia
.
.
.
.
.
.
.
.


9) apa perubahan yang anda ingin lihat dari pasangan anda?
Nak tengok dia potong rambut. Dia nie suka simpan rambut panjang.

10) tag 10 rakan anda yang lain. 

p/s: Kalau kene tag tu sudi-sudi lah menjawabnye ye... Tapi tiada paksaan ok. Siapa-siapa yang sudi nak jawab tag nie juga amat dialu-alukan.

8 comments:

ezany said...

tag jewang ker ni.. hehe.. insyaallha akan buat.. tp tak janji ek..

iera said...

ezany:
a'ah... xpe...xpakse. Tp...klu buat lgi ske...hehe

Mario said...

mcm dah buat arr tag ni...hehe

Chaon Cornerz said...

tagged jiwang.. hahha.. takpe2.. nanti chaon buat okey.. thanks..

rizal jabai said...

huuu..ijai rase ni tag kedua ijai dpt sepajang berbelog..iera baru wat..hehe

teringat lak nostalgia lame time wat tag nih..thanks sudi wat :)

iera said...

Mario:
Dh buat ke? Klu dh buat xpe la...

Chaon Cornerz:
okey... u r welcome.

rizal jabai:
2 la...lme gle dlm draft tu. Ye lah, dpt 2 mse time byk asignment...mmg x smpt nk buat. Nie tgh rileks2 ckit...bru blh nk buat.

Erm...buat tag pon de nostalgia ke? hehe

cikTi said...

wah,.,

tag yg ala2 kejiwangan,.,


ho iera..
sihat?

lama x btndang sbb lama x endahkn blog..

iera said...

cikTi:
haha...2 la Cikti...sesekali nk b'jiwang.

alhamdulillah...sihat. Ptot pon lme xnmpk. CikTi sihat?