Saturday, January 30, 2010

Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada saya




Perhatian
Jom ramai-ramai kita pakat joint contest nie.
Tak rugi tau joint contest nie...
Hadiahnya ckp lumayan...
Pemenang yg bertuah akan dapat Camera digital 
Siapa yg taknak camera digital wooo???
Cepat...cepat... Contest ni sah sehingga 23 Februari 2010 (11.59Pm)

.........................................................................
Syarat untuk sertai contest nie sangatlah simple...
 1)Buat satu entri tentang
Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada saya   
2) Jadi follower Mr Superman
3) Copy Banner 'Menangi Kamera Digital' dan letakkan di dalam 
entri serta sidebar blog korang
4) sila link kan baner ke entri ini
5) Sila tinggalkan komen dengan link entri korang
6) Jadikan entri sebagai Sticky Mode hingga tarikh luput contest
.........................................................................
 Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada saya
Mr Superman a.k.a Aaron Aziz...
Setelah iera fikirkan baik buruk untuk sertai contest nie sampai
 nak tidur malam pun tak lena...
Iera harap-harap sangat yang Iera akan dapat menangi hadiah nie...


Sebelum kita dengar alasan kenapa Mr Superman
perlu bagi kamera digital kepada Iera
meh kita sama-sama
saksikan sebuah drama terbitan
si gadis yang bernama Iera

Pada  suatu hari, seorang gadis yang bernama 
Iera telah b'siar-siar bagi menghilangkan bosan.
Tiba-tiba, begnya yang mengandungi kamera 
telah diragut oleh Mat Rempit...



 
Hal ini menyebabkan si gadis tersebut 
sedih sehinggalah dia berangan-angan 
agar Mr Superman akan membantu dia 
mendapatkan kameranya kembali...
Dalam dia beranggan-angan...akhirnya dia t'tidur.



Dalam tidurnya, si gadis tersebut telah bermimpi...
Mr Supeman telah muncul utk membantu
si gadis tersebut...
Malangnya, Peragut terbabit tidak
dapat ditangkap oleh Mr Superman. 
Disebabkan malu kerana tidak
dapat membantu, Mr Superman 
tidak berani menonjolkan diri di 
depan si gadis tersebut....
 Tak lama selepas itu...si gadis tersebut tersedar...
Rupa-rupanya ianya hanyalah sebuah mimpi...
Tetapi dia masih lagi berharap agar mimpinya menjadi kenyataan...



Akhirnya, beberapa tahun kemudian 
Mr Superman muncul kembali...
Kemunculan Mr Superman betul-betul
berlaku di alam realiti....
Hati Iera mula b'bunga riang. Dengan penuh pengharapan
dia memohon agar dia berpeluang memenangi 
Kamera digital tersebut.
Masihkah ada harapan buat si gadis tersebut????


Ok...ok...lps dah saksikan 
drama sebabak dari cik Iera....(ahaks...poyo jer)
meh dengar alasan 
Kenapa Mr Superman perlu bagi kamera digital ini kepada saya

1) Sebabnye Mr Superman handsome dan baik hati 
 (Kalau tak baik hati takkanlah senag-senang 
Mr Superman nak hadiahkan Kamera digital kan?...)
Satu lagi....Mr Lecerer memang sangat-sangat sporting.
(Mula-mula mestilah kena puji Mr Superman kan..
Kalau tak mestilah tak sah...ahaks)


2)   Iera bukan saja-saja buat cerita kat atas tau....
Maksud tersirat yg Iera nak sampaikan di atas ialah... 
Iera pernah ada kamera digital dahulu.
Kamera digital tu Iera beli dgn
menggunakan duit simpanan biasiswa masa 
sekolah dahulu. Last-last...kamera 
tu dicuri orang...
aduh, sedih betol...
Jd sebab tu lah Mr Superman perlu bagi
kamera digital tu pada Iera. Nak
beli yg lain comfirm lah tak mampu...

...
3) Iera belum berkahwin. Nie penting tau Mr Superman pasal
takde sape yg nak support Iera.
Nak mintak abah belikan...
nanti takut menyusahkan abah Iera pulak.
Cukuplah Abah Iera support Iera nak belajar nie kan


4) Iera belum lagi bekerja. Masih tak mampu lagi nak beli
kamera digital yang mahal nie. 

5) Iera memang dah lama follow blog Mr Supperman...
sebelum contest nie ade lagi Iera dah
follow lama dah tau...

6) Iera selalu melawat blog Mr Supperman. 
Dalam sehari tu banyak kali
gak Iera lawat sambil menyumbang dana 
untuk nuff Mr Lecturer..hehe


7) Handset Iera pun xde kamera... 
Maklumlah, Iera tak mampu nakbeli handset yg ada kamera. 
Kalau nk bergambar, terpaksa mencapayang orang lain punya. 
Pastu...nak mintak gambar tu satu hal pulak...
Sangat-sangat segan kalau asyik guna yang orang lain.  
Tak caye? Tengok gambar kat bawah nie....

Handset murah je. Jenis Nokia 2610


8)  Iera suka gak nak edit-edit gambar nie, 
tp...ilmu di dada masih lagi tak cukup.
So, Ieracuma reti edit gambar guna laman web je.
Biasanya Iera edit gambar kat laman web
Imikimi.com




 
Nie antara gambar yg diedit guna laman web Imikimi.com...
Cantik tak? Hehe


9) Iera suka berbloging untuk kongsi pasal something 
yg menarik atau pasal diri Iera sendiri. 
Kadang-kadang, bila nak share gambar memang susah
pasal nak kene mintak gambar dengan member
kalau dia ada snap gambar Iera...
So..ia akan memakan masa.
Last-last, taklehlah Iera nak share gambar kat blog

10) Sem nie akan ada dinner kolej.
Mestilah nak bergambar kenangan kan...
Segan nak pinjam yang orang lain...

11) Last sekali...Iera tau yg Mr Superman 
suka tolong orang susah...
sesuai dengangelarannya sebagai Mr Superman.
Kalau tak takkan dipanggil Mr Superman kan?
Iera memang betul-betul memerlukan 
Kamera Digital nie. Mr Superman agak-agak...
Mr Superman akan susah hati tak kalau tak tolong Iera nie?
Dah lah blajar nie tak dapat biasiswa pon...cuma boleh harapkan
duit pinjaman yang cukup-cukup makan jew...
Sian Iera



16 comments:

cikTi said...

hihi,,.

smoga berjaya,

cikti mcm nk join gk contest nih,,
tp mcm bnyk saingan pulak,.

so,,bia la iera kurg saingn siket,.

kalo dpt kamera tuh nnti,,blh la amik gmba cikti,.

kui2

iera said...

meh air join 1x cikTi...
Klu smpi 20 org...
Dia ckp nk tambah
hadiah...
nk bg hanset..

Ok...bereh cikTi

F U N F A B U L O S I T Y said...

woaaaa-semuga iera berjaye mendapatkan hadiah2 yg vouge itew yerp-good luck iera-lakukan yg terbaek-i know u can do it-kalo tak menang-masok lagi lain2 contest-termasuk untuk anugerah bintang popular pun iera masok gak-(nape tetibee lak anugerah bintang popular kann?)haiiissshh ;D

iera said...

haha...iera xde bintang nk masok

NUNU EERA said...

gudluck 4 da contest..;)

iera said...

maceh Nunu

:: g3n :: said...

byknya reason...

peluang nak menang tinggi ni...

xjadi la nak join, camera dah ada...

bg kat iera jela...

gut luck okay...=)

iera said...

thanks g3n...
klu xdpt xtau ar...

NGoNgexz said...

woah iera punya sebab lagi voque dr ngexz ni...aduh tipis dh peluang ni..hahaaa

NGoNgexz said...

woah iera...dia edit lg contest tuh..best aie...hahhaa..rasa tercabar plak..**persaingan sihat ni tau**..jap..nak cr idea lg

iera said...

haha... Ngexz, tetiba ilhan dtg menjelma

BezBuddy said...

haha..kreatif gler wt drama...smoge menang =D

Aujinz said...

woooo..panjangnye dier punye entriii..

ahaks..
chaiyok chaiyok..

ehh..lupe plak nak bagi salam..:">

Assalamualaikum..sy tompang lalu lalang sat...:">

cikXai said...

hebat2.. hehehe....

iera said...

BezBuddy:
Maceh diea

Aujinz: Pnjg ker? Huhu

Maceh2..

waalaikumussalam...silakan lalu selalu..hehe

cikXai:
Thanks

F I T said...

hi..awak dah dapat hadiah tak untuk contest ni? dapat pe?