Wednesday, January 20, 2010

Perhatian kepada semua kaum wanita: Sila check dahulu tuala wanita yg anda pakai

Hari tu, masa g klas keusahawanan
Ade lah lecturer Iera sebut pasal perempuan yg mengandungkan anak tikus...
(Anak tikus? Korang blh bayangkan tak? Huhu, terkejut gak)
Dan bdk tu mengandung disebabkan oleh pemaikaian pad yg telah luput waktunya...

So, hari nie g lah taip kat google nk cari psl hal nie...
Klik sini
Semangat nie nak kongsi ngn korang semua...
Harap2 dpt dijadikan iktibar kpd kaum wanita semua...
Oh ye...lelaki pon kne ambik tau psl nie gak
Kot2 lah nnt nk belikan pad utk mak, kakak, adik atau isteri..

Meh cni kita baca kisah bdk pompuan tu.
Kisah tu sbnrnya dlm bhs CINA dan tlh ditranslatekan
ke dlm bhs Melayu

Seorang pelajar cina berusia 17 tahun tak taula dr negara mana telah mengalami muntah2 mcm orang mengandung tu....Beliau seorang kanak2 miskin dan bapanya pula seorang penjual TUALA WANITA...disebabkan banyak tuala wanita yang expired, si bapa telah mengagihkan tuala wanita itu untuk dipakai oleh anak dan isterinya.

Disebabkan kehidupanya yg miskin dan kalau buang tu rasanya satu pembaziran kot pada keluarga mangsa tadi...so anak2 dgn bini dia pon pakaila TUALA WANITA tu....lepas maybe beberapa bulan si anak mengalami muntah, loya tekak mcm orang2 mengandung tu... Dengan segera si bapa membawa anak ke hospital untuk diperiksa ape penyakit anaknya..dan doktor memberi jawapan yang mengejutkan bahawa si anak telah MENGANDUNG.. ..

Maka hairanla si anak..dia menafikan bahawa dia mengandung kerana dia tidak mempunyai teman lelaki, masih bersekolah dan tidak pernah melakukan hubungan seks..

Scan punya scan doktor memberitahu bahawa terdapat  20 EKOR ANAK TIKUS yang dikandungkan oleh pelajar terbabit...MUNGKIN KETIKA PERIOD TELUR2 TIKUS TELAH DISENYAWAKAN KOT DAN MASUK KEDALAM OVARI PELAJAR TERSEBUT..MUNGKINN.


Oleh sebab itu, doktor terpaksa melakukan pembedahan ke atas pelajar tersebut kerana didapati anak2 tikus terbabit telah tumbuh gigi dan dikhuatiri akan memakan kesemua organ dalaman pelajar tersebut...Pelajar terbabit kini disahkan tidak boleh mengandung lg kerana mereka telah mencuci keseluruhan dalaman pelajar tersebut kerana dikhutiri dijangkiti virus tikus yg kotor...


Hal2 tuala wanita nie pon xblh nk ambik mudah tau.
Check tarikh luput pad tersebut...
Pilih pad yang Berkualiti...
dan
Yg penting Amalkan Kebersihan...
nanti tak pasal2 ade telur tikus ke...lipas ke..dll.
Kang tak pasal2 mengandungkan ank tikus/lipas.
Lagi ngeri lps tu dh tak boleh mengandung dah.

P/s: Ada lgi info dan tips pasal tuala wanita yg Iera cari kat google. Nk masukan dlm en3 nie kan takut pnjg sgt. Nnt korang bosan plk nk habiskan baca en3 nie. 



10 comments:

SuRayA^i. said...

penah bc psl cte nh..but like seriously?tkut plk -__-"

Wanie-san said...

pad kite pkai 2 bahaya sbb die wat daripada kertas t'buang..sbb 2la muncul pad herba...wani pkai pad herba skrg..tkt gak dgr pasal pad yg ada kat pasaran skrg..2la rmai kne cancer...

Ain Butterscoth said...

seram dgr
ngandung anak tikus
gile geli
ya allah

NUNU EERA said...

mcm pelik tpi menakutkn la..

iera said...

SuRayA^i:
Pnh bce ae.. 2 la cte dh lme, tp Iera pon bru tau je. Mmg mnktkan..

Wanie-san:
Btol ke bt dr kertas terbuang wanie? Bahaye tu...

Ain Butterscoth:
Tau xpe...geli gila.

NUNU EERA:
A'ah...mmg pelik kan

ezany said...

oo.. ade tarik luput gak ker.. xtau la pulak.. hehe..

cikTi said...

ya Allah,.
seriau bulu roma baca ntry nih,.

kesian kt budak tuh,,.,

tp kat msia dah ade ke kes mcm ni?
takut plak,.,

tp psl xpirery dare dia,,,,mmg ade trtulis ek?

Nazz said...

Fuhh... nasib baik aku tak pakai...

miZz_nizZ said...

nazz..aku pun stju..sib baek kmi xpkai..hehe.tp tol ke cite tikus ni.yg sal wani ckp tu btol r.deorang ktip n cycle.tkut gak dgr.

iera said...

Ezany: Iera pon bru tau yg pad pon ade trkh luput...hehe

cikTi:Rse2nye kat M'sia xde lgi kot...
Hm..psl expiry date 2 pon Iera tak tau gak ade tls ke x...
Tp iera ade lh check kat plastik pad tu...xjpe pon.

Nazz: Skdr pengetahuan. Nnt kan nk bli utk mak, kakak, adik @ isteri nnt xde lah main bedal je...

miZz_nizZ: Yg 2 tak tau lah betol ke x. Tp klu dh lecturer Iera sndri yg bgtau...kmgknn bsr betol lah kot.
Klu btol2 dia amek dr brgn yg recycle...terok la. Tkot plk