Tuesday, January 5, 2010

Kepulangan Yg Dinanti....

1 JAN 2010
Apa istimewanya hari nie? New Year? Of Course lah tarikh 1/1 tu merupakan tarikh tahun baru setiap thn. Mkn b'tambah thn, maka usia kita akn mkn menginjak. Xnk2...dah makin tua plk... (huhu, sengal). So, istimewa ke thn baru ni? (Pkr2 kan lah)

Apa2 pun, tarikh hari tu merupakan tarikh istimewa bgi Iera, dan seluruh ahli keluarga kami coz ma n abh Iera akhirnya pulang ke tnh air. Seawal pkl 3 lebih kami adik beradik dah b'tolak dr rumah sdgkn flight ma n abh Iera akn tiba dlm pkl 8 lebih. (Wah, semangat gila kan?) Huhuhu, sbnrnye, kami xde lah semangat sgt smpi awl2 dah bertolak. Pdhal dr Kuala Berang ke Kuala Terengganu xde lah smpi 1 jam pon. Tp, memandangkan brg2 sekolah utk adk2 Iera tak beli lagi, so, kami keluar lah awl sikit...utk beli brg2 dieorang kat Mydin Mall.

Siap beli brg2 dieorang pun dh nk dekat Maghrib. So, slps solat asr n maghrib kat sana, kiteorang terus ke rmh kakak di Kg Seberang Takir. Lepas ambil kakak n ank saudara, kiteorang terus ke Lapangan Terbang. Saudara-mara yg lain pun ade yg dh sampai sblm kiteorang. Ramai gak saudara mara Iera yg sama-sama menunggu di lapangan terbang. Penat jgk menunggu. Lebih jgk 1jam kami menunggu. Siap sempat b'gambar lagi... heeeee....

Ema n Iera. Erm...asal Iera nmpk cam tembam je ek? huhuhu


Kami yg cuma b'beza 1thn sorang


Dgn adk n ank saudara

Adk bongsu ngn ank saudara

Saudara mara yg sama2 menunggu...







Dalam pkl 9.00 kapal terbang yg dinaiki ma n abh Iera selamat mendarat. Tp...nk menunggu org keluar ramai lama jgk. Lps sorang2 keluar, tp..ma n abh Iera x juga keluar2. Hampir semua dah keluar, barulah abh Iera muncul. Tp...ma Iera xkluar b'sama2 ngn abh Iera. Rupa2nya, dia dh keluar kat bhg lain.


 
Hj Zahari dan Hajjah Maziah




Hm...aku pun dh mls nk cte pnjg2. Korang pun mesti bosan nk baca pnjg2 kan?? Layan je lah gambar2 suasana slps smpi kat rmh...










4 comments:

Wanie-san said...

wa..bestnye...meriah la plak tengok..hihihi kim salam ye kat ma n abah iera...=]

iera said...

memang meriah btol. Penuh satu rmh. Sampai kat muka pintu dieorg tdo....
Ok, insyallah nnt Iera sampaikan

.miss d'ieyna. said...

mak ngn abah ieyna pun g haji gak.
diorg balik 31/12.sehari sblum mak abah iera balik..
excited kan nak amik parents balik?
hehe.sama la macam ieyna dulu.tggu kat tmpat lain.tp mak abah kuar tmpat lain.
hahaha.nsib baik jumpa.

iera said...

owh, awl sehari la ye.
hm...Tau xpe. Mmg excited gila nk g amek...