Wednesday, April 14, 2010

OMG... I'm so weak


MyEm0.Com



Selama nie.... Iera sangkakan yang iera seorang yang kuat, mampu hadapi dugaan dengan tabah. Rupa-rupanya Iera silap....Hari nie baru Iera sedar yang Iera seorang yang lemah.. Air mata tak henti-henti mengalir walaupun Iera dah cuba tahan....

Nie semua gara-gara projek perancangan guna tenaga yang pernah Iera ceritakan sebelum nie.

 
Iera belum lagi dapat call TNB KL...Untuk buat projek Perancangan GunaTenaga... Dan sepatutnya Iera perlu bentangkan pada hari nie!!!Tapi...dah tak dapat call nak bentang apanye? Semalam Iera dah cuba cari bake-up yang lain. Cuba call org HR Hotel Seri Malaysia Temerloh.. Tapi...dia tak faham soalan. Sempat interview satu soalan je dan dia suruh emailkan je lepas tu....

Tapi.... Dr nak interview jugak Dan orang tu tak reply pun lagi email tu. So...hari nie Iera tak pergi pun perbentangan tu. Kami dah cuba cari. Dr semalam tapi dia tak ada di bilik....Lepas tu Iera pergi jumpa Dr tu seorang je hari ni. Cuba mintak dia bagi kami bentang hari lain....Tapi dia tak bagi.... sepatutnya...Iera cuba bagitau alasan yang memang kami tak dapat nak bentangkan hari nie....dan tiba-tiba Iera rasa sebak je.....Air mata dah mula keluar.....Depan dr tu sendiri..... Akhirnya... Dr tu bagi jugak kami bentang hari lain. Iera sepatutnya lega.... Tapi air mata nie tak henti jugak mengalir....Lemahnya diri nie. 

Kenapa diri nie terlalu lemah??? Bkan ke sepatutnya Iera rasa lega sikit????


8 comments:

farysa said...

sbr
kdg2 xsume yg kite hrpkn akn jd
=)

Chaon Cornerz said...

banyak2 sabar... yang penting ada usaha.. jangan mudah mengaku kalah.. prinsip hidup nie penting.. kita sebagai insan, tak terlepas dari masalah.. hayati lagu Lenka~ trouble is a friend..

sugar2 kapas strawberry said...

saba la ira..cm kata farysa..xsume yg kita harapkn kita dpt,ni ujian Allah..Allah xkn bebankn kita dgn ape yg kita x mampu ;)

iera said...

farysa:
btol, mmg xsemua yg kte hrpkn akn t'jd. Thanks.

Chaon Cornerz:
iera akn cbe b'usaha sebaik mungkin. Yup...iera bkn nk mengaku kalah cme tetiba je tdi air mata nie kuar dpn Dr. tu... xtau sbb pe... Nasib baek dia consider gak kan... Thanks ye cha'on

Erm...lgu tu... Pnh dgr tp xpnh m'hayati mksd lgu tu. Nnt nk try hayati la..

sugar2 kapas strawberry:
Thans... Iera akn blaja b'sabar dan b'usaha selagi t'mampu. ...

F U N F A B U L O S I T Y said...

woaaa-chaon suh dgr trouble is a fren...lagu tu mmg penuh makna tersirat-buat fikir byk kali gakk ;D

NUNU EERA said...

be strong..

iera said...

F U N F A B U L O S I T Y:
Betul...betul...betul...
Mmg penuh makna t'sirat

So don’t be alarmed if he takes you by the arm
I won’t let him win, but I’m a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!

erm...;okik kat ats tu mmg sesuai utk iera kan...hehe. Blh dijadikan motivasi dan pendorong semangat tu....

iera said...

NUNU EERA:
Thanks...