Sunday, April 18, 2010

Nota Cinta Buatmu

salam....
Kehadapan sahabatku yang dikasihi. Saya tahu yang kemungkinan besar awak akan baca blog saya nie.  Awak akan baca bicara hati saya nie. 
 
Dua tiga hari nie hati saya baru sahaja nak tenang.... Tetapi, ayat awak di blog tu sungguh menyentap perasaan saya. Saya nak mintak maaf kalau awak rasa saya terlalu 'push' awak. Saya langsung tak berniat begitu. Sebelum nie saya telefon awak supaya kita sama-sama dapat jumpa Dr. supaya kita dapat mintak Dr. tangguhkan perbentangan kita...tu semua untuk kepentingan kita bersama. Bukan untuk saya seorang....   
 
Tapi...malangnya awak tak angkat pun panggilan saya. Ok, fine...saya anggap mungkin awak tidur lepas penat jawab exam pagi tu. Saya harap sangat-sangat lepas awak bangun  awak akan mesej saya semula tanya bagaimana perkembangan nie. Tapi.....
 
Takpe lah...memandangkan Dr. dah bagi kita tangguhkan projek tu, saya berusaha telefon pihak TNB tu. Bukan untuk saya seorang, tapi...untuk awak jugak. Saya mesej awak, saya call awak nak tanya bila awak exam. Takut juga nanti kalau-kalau kita dapat interview tapi clash dengan jadual exam awak...
 
Semalam saya mesej awak...awak tak reply pun mesej saya. Saya ingatkan awak takde credit. Saya telefon awak, awak reject panggilan saya. Saya bukan  berniat nak  push awak... Tapi memandangkan saya tau awak ada exam hari Rabu... So, saya bercadang nak buat awal-awal supaya tak menganggu waktu exam awak. Nanti awak akan ada masa untuk study... Lagipun bukan ke awak dah bagitau saya yang kita akan buat  part tu hari Sabtu? So, since awak sendiri dah cakap macam tu...saya mesej la awak tanya bila awak nak buat tu... Saya ada exam hari Isnin. Saya nak ajak awak buat hari Sabtu tu sebab biarlah kita dapat buat sama-sama. Saya taknak nanti saya bagi kerja tu kat awak pastu awak anggap saya lepas tangan. Memandangkan hari tu je masa yang saya ada untuk kita buat sama-sama dan awak sendiri dah cakap macam tu.
 
Saya dah cakap awal-awal kat awak kalau nak buat sama-sama...biarlah kita betul-betul buat sama-sama. Awak sendiri dah setuju. Tapi....argh. Saya tak tahu nak cakap macam mana. Saya tau masing-masing sibuk dengan exam. Saya pun macam tu... So, ape salahnya kalau kita ada peruntukan masa yang ada nie dengan baik...  Kita buat kerja nie sama-sama.  kita saling bantu-membantu.
 
Erm...takpe lah. Kalau tindakan saya selama nie buat awak marah saya mintak maaf banyak-banyak. Saya sedar saya bukan seorang yang sempurna. Selama saya berkawan nie mungkin saya ada buat silap pada awak atau kecilkan hati awak secara tidak sengaja...saya mintak maaf banyak-banyak. Bagi saya...sekali saya dah berkawan dengan awak...selamanya lah saya anggap awak kawan saya. Kawan baik saya....
 
Kalau awak dah tak anggap saya sebagai sahabat awak, saya terpaksa terima. Saya doakan Semaga awak akan sentiasa bahagia...       

8 comments:

F U N F A B U L O S I T Y said...

semoga persahabatan antara iera dengan si dia berkekalan..jauhi persengketaan ;D

ElyaElmo said...

hi eira....salam perkenalan...
susah tau mencari sahabat yang betol-betol bergelar sahabat ni :)

ziha said...

Iera..sabar ye.
semoga segalanya berjalan dengan lancar..n be strong k.

nuriz said...

amboi sedih baca entri ni..adat berkawan..kdg2 ok kdg2 tak ok..sabar ye

Darkbatman said...

sbr ehhh iera..lumrah kehidupan xsumenye indahh..hehe

M!Er4N said...

eh kenapa ni?salah faham ek ieyra

Darkbatman said...

sbr oke.. kdg2 ape yg kita hrpkan mesti xsalunya akn dpt..

iera said...

F U N F A B U L O S I T Y:
I hope so... Tp skrg nie kteorg mcm suam2 kuku je. dh xserapat dlu... Tgk dr cara dia lah

ElyaElmo:
Hi elya...salam perkenalan jugak. Erm...ssh kan..

ziha:
2 la ziha...harap2 lps nie ok. Thanks ye

nuriz :
Thanks

M!Er4N:
Ade la cikit x faham. Ayt dia dlm blog tu w/pon ckit snggh menusuk hati. Tp...xpe lah. Hope kiteorang blh baek balik. Tp...xtau

Darkbatman:
2 la...xsemua yg kita harapkan akn b'laku. Mmg lumrah kehidupan Xsemua indah kan... Myb ade hikmah yg t'smbunyi... Thanks