Friday, April 16, 2010

Trouble Is A Friend ?

 Merenung nasib yang selalu ditimpa pelbagai dugaan....


 Adui...tak habis-habis nak cerita pasal dugaan ni. Adakah nasib Iera nie selalu ditimpa dugaan? Malang sangat ke nasib Iera nie? Malang yang tidak berbau? Nantikan sambungannya pada minggu hadapan...lalala. Tipu je.... Teruskan bacaan anda ye...hehe. Mesti korang semua dah muak dengar cerita yang sama kan... Tension je kejenye... Sampai korang-korang semua pon tension jugak kan....huhu. Tapi....jangan risau. Iera bukannya nak cerita pasal tension-tension nie dah... Takut nanti korang semua bosan la pulak...

Ok, hari nie mari ramai-ramai kita layan lagu dari lenka. Erm...sebagai pendorong semangat kalau korang semua rasa stress, atau penat dengan segala macam benda yang terjadi kepada diri kita. Thanks kepada Cha'on sebab suggestkan Iera hayati lagu nie. Walaupun Iera pernah dengar lagu ni tapi tak pernah pulak selama nie Iera cuba hayati lagu nie.... Penuh dengan maksudnya yang tersirat.






Lenka - Trouble Is A Friend Lyrics

Trouble he will find you no matter where you go, oh oh
No matter if you’re fast, no matter if you’re slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the mourn, oh oh
You’re fine for a while but you start to lose control

He’s there in the dark, he’s there in my heart
He waits in the wings, he’s gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don’t forget as you ease on down the road

He’s there in the dark, he’s there in my heart
He waits in the wings, he’s gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don’t be alarmed if he takes you by the arm
I won’t let him win, but I’m a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!

He’s there in the dark, he’s there in my heart
He waits in the wings, he’s gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don’t be alarmed if he takes you by the arm
I won’t let him win, but I’m a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh

**********************************************************************************




Dengan semangat baru Iera cuba bangun agar tidak dibelenggu dengan perkara yang boleh melemahkan semangat Iera. Harap-harap cabaran dan dugaan Iera selama ini takkan mematahkan semangat Iera menghadapi segala pancaroba hidup di dunia yang sementara nie....




Malas dah nak fikir banyak-banyak... Sebab akhirnya Iera jugak yang serabut jadinya. Aik...pe maksudnye ni... hehe. Erm...dah malas sebenarnya nak fikir banyak-banyak pasal projek tu. Tapi...bukan Iera mengaku kalah. Iera dah call TNB tu dan Iera bercadang nak pergi terus je interview kat TNB tu...lagi senang. Mudah sikit nak dapat maklumat. Iera dah pun call TNB tu dan harap-harap dapat lah Iera buat interview hari Isnin petang... lepas habis exam. Kalau tak dapat jugak hari Selasa pun ok walaupun dah last minit. Takpe...pulun je lah kan... hehe. Cuma... Iera tak berapa tau macam mana nak pergi ke TNB kat Bangsar tu kalau naik Train... Kalau sesiapa tau macam mana nak pergi TNB Bangsar tu dari UKM Bangi tolong-tolong lah bagitau macam mana ye...





Hm...harap-harap semua nie tidak akan mematahkan semangat Iera. Walaupun seberat mana sekalipun, Iera percaya Allah akan tetap bersama hamba-hambanya yang sabar dan berusaha. Mungkin ada hikmah di sebaliknya... Ada sesuatu yang Iera belajar daripada semua nie. Dan ketika kita susah nie lah kita dapat lihat dengan mata hati kita mana kawan yang benar-benar ada di sisi kita.


Agak-agaknya bilakah PELANGI akan muncul ye?




9 comments:

SyUhAdA said...

salam~
syu pon baru je trdengar lagu nie semalam..
biasalah,jrg dengar lagu english..
tapi..memang bes la..
jom... layan~

sugar2 kapas strawberry said...

chaiyok2 iera!
berusaha...
rezeki tu ad kt mana2 ;)

Wanie-san said...

chaiyok2!!gambatte kudasai!
jgn mudah putus asa iera..
wani esok ada test..tp sbok duk bukak fb n blog lagi..siap main game lg..xmoh tension2...heheh

wani xtahu la nak g tnb bangsar mcm mane iera..huhu

ziha said...

be strong k iera..
kite sama2 hadapi dugaan yang sangat berat..masing2 de cabaran tersendiri.
harap2 dengan sama2 mendoakan diri masing2 kite akan jadi lebih kuat.insyaAllah.

iera said...

SyUhAdA:
jom layan... best kan.

sugar2 kapas strawberry:
btol tu...rezki ade kt mne2. jom kts sme2 b'usaha.

Wanie-san:
dh nk exam de test lgi ke wanie? chaiyok2... good luck k...
haha...maen game kt fb la 2...hehe. Iera dh lme stop. xtau akn smbg ke x. skrg busy + tenet lembab... so xdok mood nk maen.

Xpe la klu xtau. Nnt Iera cbe tnye membe2 yg laen.

ziha :
ziha pon be strong gak ae... Mdh2han kte dpt hadapi dugaan dan cabaran dgn baek...dgn tenang.
insyaallah

Darkbatman said...

lenka lagu dia best..sore cam budak2 kecik..fanky song

iera said...

Darkbatman:
a'ah...mmg best lgu dia. Suara dia pon best. Ske dgr

cikTi said...

cikti mmg suka jgk lagu nih.,.

ntry ni ntry motivasi,.
nice.,.

iera said...

cikTi:
Best kan lagu nie?

Erm...iera cuba nak motivasikan diri sendiri senenarnya... Dan harap-harap lah yang entri nie dapat motivasikan sape2 yang baca entri nie walaupun tak banyak...