Monday, August 9, 2010

Majlis konvocation UKM ke 38

Dua hari berturut-turut nie, Iera sibuk menjadi 'camerawoman' merangkap 'model convo' kepada kawan-kawan Iera yang berkonvo. Bermula hari Sabtu....majlis konvo boyfriend kawan baik Iera. Hari Ahad pulak majlis konvo kawan-kawan satu fakulti dan Ain.

Hari Sabtu tu Iera diwajibkan turun...hehe. Hari tu Iera perlu temankan Ain masa majlis convo boyfriend dia. Maklumlah, keluarga boyfriend dia pon ada hari tu. Jadi, tahap keseganan dia agak melampau hari tu. Jadi, Iera telah dipaksa untuk menemani dia....ahaks.

Ain, Salleh (Boyfriend Ain) dan Mak Salleh.

Setelah penat jadi camerawoman, Iera teman pulak dieorang pergi bergambar di studio.
Bergambar dengan jubah convo pakwe Ain... Eh..tak nampak tangan la. Cam hantu plk nampak hehe

Lepas diaorang dah siap bergambar di studio, kami mengisi perut yang sememangnya sudah menyanyikan lagu keroncong. Petang tu pulak perlu jadi camerawoman untuk ambik gambar diaorang di sekitar putrajaya pulak.

Iera sorang je yang tak convo lagi nie....
Yang sebelah ain tu rumate dia sem lepas..... Dia tumpang bilik 
Iera masa nak datang convo kali nie.



Lepas penat bergambar di sekitar putrajaya....giliran kami berjalan-jalan di Alamanda pulak. Takde bershopping sangat pun. Just berwindow shopping. Lepas tu berkaraoke. Tapi...dah takde mood sangat nak berkaraoke coz ada lelaki. Tak berapa nak enjoy dah.

Malam tu pulak...Iera dan Ain pergi ke Pesta Convo pulak kat Dataran Gemilang UKM. Pergi pun berjalan kaki je. Dah cukup round sekali kat situ dan cari makan untuk mengisi perut kami...akhirnya kami balik. Takde apa sangat yang nak dicari. Maklumlah...sebelum malam tu dah tiga hari Iera ke pesta convo. Dua hari dengan Zati.Malam esoknya dengan Zati, Ain, Boyfriend Ain dan Adik Serta sepupu Ain. Pergi konon-kononnya nak masuk rumah hantu...tapi akhirnya tak jadi pasal dah lambat. Kiranya campur malam tu empat hari berturut-turut Iera ke pesta convo.

Keesokannya pulak...Majlis convo kawan satu rumah dengan Iera masa Iera buat praktikal dulu. Tapi...pagi tu sempat jumpa dengan Matun je. Kak Ct dan Kay, Iera tak sempat jumpa pulak. Sedih jugak....terutamanya dengan Kak Ct tu pasal lepas nie Kak Ct dah nak balik Sabah.

Petang tu pulak...Ain dan Zati pulak yang convo. Apa  lagi...bergambar lah kerja mereka. Majlis convo kawan Iera tu mestilah Iera diwajibkan hadir. Kalau tak mesti ada yang merajuk...hehe. Erm...tambahan pula, Iera kenal dengan Keluarga Ain. Kalau tak yurun tengok, apa pulak kata diaorang.



Lepas habis bergambar....keluarga dia ajak Iera makan kat luar bersama-sama. Lepas tu...balik dan bersiap-siap nak ke pesta convo pulak. Maklumlah hajat Ain yang nak sangat masuk rumah hantu tak tercapai lagi. Dia tu memang suka masuk rumah hantu...tapi agak lemah semangat. Katanya, Iera kene pergi pasal Iera kuat semangat...kononnyalah. Kalau Iera takde dia lagi lemah semangat. Boleh ke gitu? Tapi...malam tu boyfriend dia pon ada. Kakak Ain serta pakwe kakak dia pon ada sekali..... Ingatkan Kakak Ain tak g rumah hantu tu...

Tapi...last-last tak jadi jugak nak masuk rumah hantu tu. Konon-kononnya pihak pengurusan rumah hantu tu bagi masuk 3 orang je sekali masuk. Awal-awalnya si Ain berkeras nak masuk berenam jugak. Tapi...bila dah ada sorang pihak pengurusan yang kononnya kata nak escort kami masuk malam tu...dia biarkan yang lelaki masuk dulu. Last-last kami bertiga tak jadi masuk rumah hantu tu. Ain kata pihak pengurusan tu buat pakatan nak pisahkan kami masa masuk rumah hantu tu....

Iera tak berapa dengar apa yang mereka bincangkan tu. Tapi...yang Iera dengar Ain marah-marah kat orang yang kononnya nak escort kami malam tu sebab nak tinggalkan kami. Budak yang katanya nak escort kami tu  kata bukan nak tinggalkan kami tapi duduk kat tepi kami. Apa, lagi...Ain terus marah diaorang sebab dia ada dengar pakatan diaorang tu. Dia cakap kalau escort pon patutnya dia kena duduk di depan. Last-last....kami tak jadi masuk dan mereka pulangkan balik duit tu pada kami...

P/S: Dua hari yang memenatkan. Walaupun bukan majlis convo Iera...tapi tetap terasa penatnya.




5 comments:

rizal jabai said...

saya nk konvo juge....sudikah jd camerawoman saya nnt ..hehehe

tahnia semua yg sudah bergraduasi!!!

Mario said...

tahniah yer kpd kawan2 dia...hehe juga kpd camerawomen dorg...sbb gambar semua jadi...

ziha said...

hehe..penat tu memang penat iera..tapi bile dah bersama kawan2 tu kepenatan tu kire berbaloi la..bila lagi kan dapat lepak2 sama kawan...huhu

iera said...

rizal jabai:
camerawomen tak b'tauliah je Ijai... Nanti klu xjdi amek gmbr camne....hehe

Mario:
haha....byk ltk gmbr yg ade camerawoman je tu. Bkn Iera amek klu ade gmbr Iera tu....

ziha:
Btol2...time ni la nk lepak sesame kwn2. Nnt ble msg2 dh bwk haluan sndri....mst ssh dh nk jmpe

ber_u_wang said...

salam zairah... ok gak gambo yang di ambil