Saturday, March 20, 2010

Ayu Raudah datang ke Majlis Dinner MAP Anjuran Kolej Yun Hussein Onn UKM?

Hari Rabu Lepas, 17 hb Mac 2010...Kolej Tun Hussein Onn telah mengadakan Dinner MAP yang bertempat di Dectar UKM bertemakan Malam Satu Malaysia... Program itu telah dimeriahkan oleh kehadiran Ayu Raudah yang popular melalui Drama Manjalara dan Nur Kasih...

Percayakah anda? Huhu... Jgn Percaya Ok... Iera tipu je...lalala Cuma Iera pelik je...1x lagi Iera dengar member Iera cakap yang muka Iera macam muka Ayu Raudah.. Iera tak nampak pun kat mana rupa Ayu Raudah tu... Nie Aini dan kawan-kawan dia yang cakap macam tu...dan kawan-kawan kepada kawan dia pun ada cakap macam tu...Erm...cuba tengok dalam en3 Yna...kawan Aini (Erm,...kawan Iera gak. Kami 1 Fak) Dalam Tag tu dia ada mention pasal nie...Oh ye...sebelum nie Iera dah ada post mengenai hal nie... Post en3 tu bertajuk ~Nak Tergelak pon Ade~

Ayu Raudah?

Ada rupa Ayu Raudah ke? Xde kan.....

Ok2...dah merepek merapu banyak-banyak Iera... Nanti makin melalut pulak. Tujuan utama nak ceritakan pasal Dinner MAP hari Rabu hari tu je sebenarnya....

Erm...hari tu Iera telah disolek oleh Cik Ziha kita. Thanks to Ziha coz sanggup make-up kan Iera dengan kawan Iera... Kalau kami banyak songeh ke...Sory lah ye...hehe. Kalau tak sebab Ziha...xde lah muka Iera berubah macam tu kan... Ramai jugak yang terkejut tengok Iera... Erm..xtau sebab apa. Berubah sangat ke muka? Xpon tebal sangat ke?... Apa-apa pun Iera berpuas hati dengan sentuhan Ziha pada malam tu... Tapi...Iera lagi suka tengok Ziha makeup kan Mata Ain... Gaya Smookey Eyes tu. Tapi...kalau buat kat mata Iera sah-sah lah tak sesuai pasal mata Iera jenis bengkak/sembab macam tu... Ala-ala Dynas...hehe

Dengan Ziha merangkap mak andam Iera
pada malam tu... (Pstt...Ziha, Iera ambik
gambar tu kat blog ziha.. Gambar nie Ziha
tak emailkan pada Iera)


Zati, Iera dan Ain yang hasil sentuhan tangan
dari Cik Ziha kita...


Lepas dah siap Make-up tu...kami geraklah ke Dectar. Dekat je dengan Kolej Kami. G jalan kaki je. Walaupun dah lambat...tak kisah lah. Vvip pun dah datang masa tu sebenarnya. Masuk-masuk...terus daftar meja kami, thick number meja... Tapi...bila dah masuk kat dalam Dectar...meja tu dah ada 6 orang sedangkan kami ada 5 orang termasuk 2 orang lagi kawan Zati. So...Iera dah cuak kat situ... Sepatutnya Iera duduk kat meja no 20 tu... Tapi...dah ada orang lain yang duduk. Pastu...boleh pulak dia cakap tu salah urusetia sedangkan Iera g tandan nama tu budak-budak 6 orang tu tak tanda pun nama dia...

Malas nak panjangkan cerita...dalam keterpaksaan Iera duduk lah kat Meja lain. Nasib baik Iera kenal kawan Iera kat meja tu... Cuma...tak enjoy lah sikit pasal masa tu Iera duduk jauh jugak la dengan kawan Iera tu... Tak duduk sebelah walaupun satu meja...Lepas tu...dah ada orang yang duduk di  sebelah Ain yang tu lari entah ke mana... Ain terus panggil Iera duduk kat sebelah dia...

Lepas tu...apa lagi. Masa untuk bergambar lah kan....hehe. Masa nie lah nak bergambar dengan kawan-kawan. Nanti...masing-masing dah grad susah pulak nak jumpa. So, kita abadikan kenangan dengan kawan-kawan sebagai kenangan untuk kita pada masa hadapan...betul tak?

iera, kak Qila. Ain, Zati

Kak Siti, Iera & Matun
Matun, Iera & Ain

Yoe, Iera, Ain & Salleh (Pakwe Ain tu)

Kami yang saling merenung antara satu sama lain...
Romantik tak? lalala


Model Handbag????

 Ratu kebaya a.k.a Perempuan Melayu Terakhir...lalala


Puteri & Putera Malam 1Malaysia

Jelingan yang menggoda menakutkan? Boleh nie nak ganti 
Maya Karin a.k.a. Mariam dalam Pontianak Harum Sundal 
Malam...ahaks



20 comments:

F U N F A B U L O S I T Y said...

meletoppp! ;D

iera said...

Apa yg meletoppp tu dex? hehe

emma said...

adala iras sikit..tang mata dan senyuman tu..hehe ;P

Wanie-san said...

wani tgk ada jugak la wani tgk iera..hihi makeup 2 tebal kot sbb 2la nmpak laen..hehehe

ziha said...

kita xsend eh gambar tu..
xperasan plak..igt da send mua
nt kite send ye..
ade la sikit2 macam ayu raudhah..hehe

ezany said...

banyaknya gambar kat entri ni.. posing sakan eh.. hehe..

nas aliff said...

diner ktsn..
prom nite esok..
adeih malasnye~

iera said...

emma:
ye ke? ramai yg cakap part senyuman tu eh

Wanie-san:
2 la...tebal sgt kot. Tp...blh cam lgi kot... ade gak eh...

Ziha:
A'AH..Xsent. Myb bsr sgt kot... so xsemua blh hntr...
hm..ziha pon ckp de gak....

ezany:
hahaha...ni xsemua masukkan. Dlm fb lgi byk gambar. mse nie lah nak amek gmbr ngn kwn2 kun. nnt dh ssh nk jpe.

nas aliff :
ooo...nas dinner esok eh. Tema cam havoc je

IxoR@ said...

ermmm... cantik make up...

manis gitu....

mmg mcm ayu....

;)

Ameen Muslim said...

ayu rhaudah tu sape? hurm saya jrg tgk tv. hehe...

iera said...

IxoR@:
cantik...pasal ade org make-up kan. hehe.

Ok2...dh ramai yg ckp camtu... So, betul lah ckp bdk2 tu...hehe.

Ameen Muslim:
Erm...ade tgk tak cerita Nur Kasih?... Dia belakon dlm cte Nur Kasih...

Ameen Muslim said...

Assalamualaikum.
Tahniah! Blog anda telah mendapat award daripada saya. Semoga anda dapat menyiarkan award tersebut dalam blog anda. (^.^)

Klik http://ameenmuslim.blogspot.com/2010/03/dua-awards-yang-sama.html

Hami Asraff said...

Salam. Kali pertama singgah sini. Eh ada juga la iras2 Ayu Raudah! :)

iera said...

Ameen Muslim:
Thanks Ameen... Ade mse nnt iera post eh. Skrg busy sket

Hami Asraff:
erm...bkn ke p'nh jgk singgah cni...
ade eh. iras skt je kot

Darkbatman said...

haha..bgsla korg ne..siap ade mak andam..berbyr x iera?hehe

iera said...

Darkbatman:
skrg ni mne ade bnde free aie.. mesti ar b'bayar. T...de discount la sket psl knl... w/pon knl melalui blog je. hehe

cikTi said...

iera,


baru perasanm,


adela iras2 ayu raudhah,.

cantik baju

iera said...

cikTi:
dlu iera xcye gak cikTi...pas2 dh rmi yg ckp ade iras...kne lah cye gak...hehe.

bju kebaya biase je cikTi... Konon2nye nk pki raya dlu... Tp..lmbt sgt siap. Wat pki dinner nie je lah

widda_me said...

yg first tu mmg mcm ayu raudah..btw sy budak husin gak....

iera said...

widda_me:
gmbr 1st tu ek? ooo...dak husein gak ke?